Gyermekversek

Home / Gyermekversek - 2014. november 18. , by pandia

Gmacskoladeutolsoyermekversek

Kisgyermekeket tanító pedagógusként, naponta előtérbe kerülnek a foglalkozásaimon a gyermekeknek szóló versek, mondókák. A kicsik lelkes befogadói ezeknek a költeményeknek. Gondosan válogatom meg azokat a verseket, amelyeket a gyermekeknek megtanítok, bemutatok. Fontosnak tartom, hogy a versek hangulata, tartalma, mondanivalója közel álljon ahhoz a fantáziavilághoz, amely a gyermekekben elevenen él. Szeretem, amikor a ritmus, a rím, a játékosság egyszerre van jelen a versben, hiszen ez teszi igazán „gyermekközelivé” az élményt.

Mostanában bukkantam rá Bálint Zoltán gyermekeknek írt verseskötetére a Macskoládéra, amely azt gondolom, igazi kis gyöngyszeme a kortárs gyermekirodalomnak. A témaválasztás is telitalálat, hiszen a versek jórészt állatokról szólnak, s ez a világ közel áll a gyermekekhez. Ugyanakkor minden versben ott a mosoly, a szójáték, a lüktetés. A szerző saját kedves, mosolyogtató illusztrációival teljes a kötet.

Ízelítőül egyik kedvenc versem a „Macskoládé” című könyvből:

Ha éjjel felébredek

 Éjszaka a hold zenél,

Sugara kezemhez ér.

Teli arca száz kutyán

Játszik, mint az orgonán.

A hangjegyek: csillagok,

A karmester én vagyok.

 

 

A teljes könyv letölthető :

http://digi-book.hu/Balint-Zoltan-Macskolade-EPUB
http://digi-book.hu/Balint-Zoltan-Macskolade-MOBI

 

Facebook elérés:

https://www.facebook.com/pages/B%C3%A1lint-Zolt%C3%A1n-Macskol%C3%A1d%C3%A9/593261077463606?fref=ts

Szívesen ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt, amelyen a költő már elkészült, és készülő további köteteiből olvashatnak versrészleteket, találhatnak kedvcsináló illusztrációkat, vidám, mosolyt fakasztó történeteket.

Megosztás

One thought on “Gyermekversek”

Vélemény, hozzászólás?

Widgetized Sidebar

This panel is active and ready for you to add some widgets via the WP Admin