Gyermekversek

Gmacskoladeutolsoyermekversek

Kisgyermekeket tanító pedagógusként, naponta előtérbe kerülnek a foglalkozásaimon a gyermekeknek szóló versek, mondókák. A kicsik lelkes befogadói ezeknek a költeményeknek. Gondosan válogatom meg azokat a verseket, amelyeket a gyermekeknek megtanítok, bemutatok. Fontosnak tartom, hogy a versek hangulata, tartalma, mondanivalója közel álljon ahhoz a fantáziavilághoz, amely a gyermekekben elevenen él. Szeretem, amikor a ritmus, a rím, a játékosság egyszerre van jelen a versben, hiszen ez teszi igazán „gyermekközelivé” az élményt.

Mostanában bukkantam rá Bálint Zoltán gyermekeknek írt verseskötetére a Macskoládéra, amely azt gondolom, igazi kis gyöngyszeme a kortárs gyermekirodalomnak. A témaválasztás is telitalálat, hiszen a versek jórészt állatokról szólnak, s ez a világ közel áll a gyermekekhez. Ugyanakkor minden versben ott a mosoly, a szójáték, a lüktetés. A szerző saját kedves, mosolyogtató illusztrációival teljes a kötet.

Ízelítőül egyik kedvenc versem a „Macskoládé” című könyvből:

Ha éjjel felébredek

 Éjszaka a hold zenél,

Sugara kezemhez ér.

Teli arca száz kutyán

Játszik, mint az orgonán.

A hangjegyek: csillagok,

A karmester én vagyok.

 

 

A teljes könyv letölthető :

http://digi-book.hu/Balint-Zoltan-Macskolade-EPUB
http://digi-book.hu/Balint-Zoltan-Macskolade-MOBI

 

Facebook elérés:

https://www.facebook.com/pages/B%C3%A1lint-Zolt%C3%A1n-Macskol%C3%A1d%C3%A9/593261077463606?fref=ts

Szívesen ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt, amelyen a költő már elkészült, és készülő további köteteiből olvashatnak versrészleteket, találhatnak kedvcsináló illusztrációkat, vidám, mosolyt fakasztó történeteket.